Abu Dhabi

Abu Dhabi matkakohteena: Arabiemiraattien kiehtova helmi

Abu Dhabin kaupunki odottaa teitä Persianlahden rannikolla, ja se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän perinteitä ja modernia elämäntapaa. Abu Dhabi ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin naapurinsa Dubai, mutta se on vähintään yhtä viehättävä ja tarjoaa syvemmän katsauksen Arabiemiraattien kulttuuriin. Abu Dhabissa voit vaellella pitkin valkoisia hiekkarantoja, tutustua tyylikkäisiin ostoskeskuksiin ja ihailla huikaisevia pilvenpiirtäjiä.

Kaupungin suosituin nähtävyys on Šeikki Zayedin moskeija, joka on yksi maailman suurimmista moskeijoista ja tunnettu valkoisesta marmoristaan ja hienostuneesta arkkitehtuuristaan. Abu Dhabin tarjonta ei lopu tähän, vaan muut nähtävyydet kuten Abu Dhabi National Exhibition Centre, vilkas Corniche-kävelyreitti ja kulttuurista kiinnostuneille Louvre Abu Dhabi tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja kaupungin tutkiskeluun.

Verrattuna muihin matkakohteisiin alueella, Abu Dhabissa pääset nauttimaan autenttisemmasta arabikulttuurista rentouttavalla, mutta ylellisellä otteella. Sen rikas historia ja nykyaikainen kasvu elävät rinnakkain, mikä tarjoaa sinulle mahdollisuuden nähdä, miten perinteet yhdistyvät nykypäivän dynaamisuuteen.

Matkakohteena Abu Dhabi

Abu Dhabi on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien pääkaupunki ja toimii erinomaisena matkakohteena, tarjoten yhdistelmän perinteistä kulttuuria ja modernia elämäntapaa. Se on maineikas ylellisyydestään ja poikkeuksellisen monipuolisten kokemusten tarjoajana.

Nähtävyydet:

 • Sheikh Zayed Grand Moskeija: Yksi maailman suurimmista moskeijoista, tunnettu valkoisesta marmoristaan ja käsintehdyistä mattoistaan.
 • Louvre Abu Dhabi: Kulttuurin ystäville tarjolla on tämä maailmanluokan museo, jossa on esillä sekä historiallisia että nykytaiteen teoksia.

Aktiviteetit:

 • Ferrari World: Adrenaliininystävät voivat kokea maailman nopeimman vuoristoradan tässä autopainotteisessa teemapuistossa.
 • Yas Island: Saari, joka on omistettu vapaa-ajanvietolle, sisältää vesipuistoja ja kilparadan.

Kulttuuri ja perinteet:

 • Abu Dhabissa voi tutustua beduiinikulttuurin perintöön ja kokea aavikkosafareita, jotka tarjoavat ainutkertaisen elämyksen.

Ostokset ja ruokailu:

 • Abu Dhabi tarjoilee lukuisia ostosmahdollisuuksia, aina perinteisistä soukeista moderneihin ostoskeskuksiin.
 • Paikallista ja kansainvälistä keittiötä edustavat ravintolat takaavat moninaisia makuelämyksiä.

Kun suunnittelet matkaasi Abu Dhabiin, huomioi, että kaupunki on kehittynyt merkittävästi viime vuosina, mikä on lisännyt sen vetovoimaisuutta matkakohteena. Kuitenkin, autenttisuuden ja perinteen tunteen ylläpitäminen on tärkeää paikallisen kulttuurin rikkauden ymmärtämiseksi.

Abu Dhabi nähtävyydet

Abu Dhabi tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä, jotka heijastavat sekä kaupungin modernia että perinteistä puolta. Vierailusi aikana kannattaa tutustua seuraaviin kohteisiin:

 • Sheikh Zayedin moskeija: Kaupungin ja koko Arabiemiraattien tunnusmerkkinä tunnettu moskeija on pakko nähdä. Sen upeat kupolit ja maailman suurimpiin kuuluva käsintehty matto luovat mahtavan tunnelman.
 • Louvre Abu Dhabi: Tämä uusi taidemuseo on arkkitehtoninen mestariteos ja esillä on teoksia ympäri maailman, mikä tekee siitä kulttuurisen rikkauden keskuksen.
 • Ferrari World: Jos kaipaat vauhtia ja vaarallisia tilanteita, suuntaa maailman ensimmäiseen Ferrari-teemaiseen huvipuistoon.
 • Corniche-rantabulevardi: Cornichen alueella voit nauttia auringosta ja merimaisemista, rentoutua puistoissa ja ihailla suihkulähteitä.

Löytääksesi paikallista historiaa ja kulttuuria, vieraile historiallisesti merkittävässä Al Ain linnoituksessa tai tutustu perinteisiin kameelikilpailuihin, jotka ovat ainutlaatuinen tapa kokea paikallista elämäntapaa.

Abu Dhabi tarjoaa myös luonnon ihmeitä, kuten Tyhjän neljänneksen aavikon, joka on yksi maailman mystisimmistä aavikoista. Retket aavikolle tarjoavat unohtumattoman kokemuksen alueen luonnollisesta kauneudesta.

Abu Dhabi tekemistä

Abu Dhabissa tehtävät aktiviteetit ovat monipuolisia ja kattavat niin kulttuurin, arkkitehtuurin kuin luontoelämyksetkin. Tässä muutamia suosituksia:

Kulttuuri ja arkkitehtuuri

 • Vieraile Sheikh Zayed -moskeijassa, jonka upea valkoinen marmori ja kullatut yksityiskohdat tarjoavat unohtumattoman näkymän.
 • Käy Louvre Abu Dhabissa, modernissa taidemuseossa, joka tuo ranskalaisen kulttuuriperinnön Lähi-itään ja esittelee kansainvälisiä mestariteoksia.

Luonto ja seikkailu

 • Nauti auringosta ja rentoudu kaupungin rauhallisten rantojen äärellä.
 • Lähde safarille Rub’ al Khali -aavikolle tai kokeile hiekka-laskettelua ja kameliratsastusta.

Ostokset ja gastronomia

 • Tutustu Marina Malliin tai Yas Malliin, jotka tarjoavat sekä kansainvälisiä brändejä että paikallisia herkkuja.
 • Maista paikallista keittiötä ja kokeile esimerkiksi herkullista shawarmaa tai falafelia perinteisillä katuruokamarkkinoilla.

Aktiivinen elämäntapa

 • Vieraile Yas Waterworldissa tai Ferrari Worldissa jos kaipaat vauhtia ja jännitystä.
 • Pelaa golfia maailmanluokan kentällä tai osallistu joogatunnille, jossa voit harjoitella hengitystekniikoita merinäköalan äärellä.

Valitsetpa sitten kulttuurin rikastuman, luonnon helman tai modernin vapaa-ajan vieton, Abu Dhabi tarjoaa toimintaa jokaisen makuun.

Abu Dhabi turvallisuus

Kun matkustat Abu Dhabiin, huomaat nopeasti, että alue on luokiteltu erittäin turvalliseksi kohteeksi. Yleinen turvallisuusindeksi on korkea: 89/100. Tämä tarkoittaa, että voit tuntea olosi mukavammaksi ja turvallisemmaksi kuin monissa muissa maailman kaupungeissa, joiden keskimääräinen turvallisuusindeksi on alhaisempi.

Turvallisuustilanne verrattuna Suomeen:

 • Abu Dhabi: 89/100
 • Suomen keskiarvo kaupungeissa: 74/100

Turvallisuuskokemustasi parantavat seuraavat tekijät:

 1. Poliisivoimat: Abu Dhabissa on hyvin läsnäoleva ja näkyvä poliisivoima.
 2. Valvontakamerat: Julkisia alueita valvotaan usein monipuolisesti.
 3. Rikostilastot: Matala rikollisuustaso verrattuna moniin muihin suurkaupunkeihin.

Turvallisuustoimenpiteet, joita tulisi noudattaa, ovat kuitenkin standardipraktiikoita:

 • Kun tutustut uusiin paikkoihin, ole tarkkaavainen henkilökohtaisille tavaroillesi.
 • Noudata paikallisia lakeja ja säädöksiä.
 • Käytä tervettä järkeä yöaikaan liikuttaessa.

Muistathan myös paikalliset kulttuurinormit ja pukeutumissäännöt, joita kunnioittamalla edistät sekä omaa että ympärilläsi olevien turvallisuuden tunnetta. Abu Dhabissa turvallisuuteen suhtaudutaan vakavasti ja matkailijana saat nauttia tästä turvallisuuden tunteesta kaupunkia kierrellessäsi.

Abu Dhabi lasten kanssa

Matkustaessasi Abu Dhabiin lasten kanssa, huomaat nopeasti, että kaupunki tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja koko perheelle. Monet hotellit Abu Dhabissa on suunniteltu perheystävällisiksi, joten useimmista löytyy ainakin yksi uima-allas, ja ne sijaitsevat usein rannan tuntumassa, mikä takaa helpon pääsyn meren ääreen nauttimaan auringosta ja vedestä.

 • Aktiviteetit perheille: Perheen pienimmille löytyy viihdettä esimerkiksi leikkipuistoista ja teemapuistoista.
 • Ostosmahdollisuudet: Ostoskeskuksissa on tarjolla paitsi lukemattomia ostosmahdollisuuksia, myös lapsille suunnattuja leikkialueita.
 • Turvallisuus ja siisteys: Abu Dhabi on erittäin turvallinen ja siisti kaupunki, mikä lisää matkustusmukavuutta perheen kanssa.

Muistathan, että Abu Dhabissa kannattaa myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin yhdessä lasten kanssa. Vieraile kulttuurikohteissa ja herkuttele paikallisissa ravintoloissa, joissa on monipuolinen tarjonta perheen pienimmillekin. Valitsemalla Abu Dhabin perheloman kohteeksi, takaat monipuolisen ja mieleenpainuvan loman koko perheelle.

Abu Dhabi sää

Abu Dhabi tarjoaa vuoden ympäri aurinkoisia ja lämpimiä säitä, joista voit nauttia matkallasi. Illat voivat olla viileämpiä talvikuukausina, kun taas kesällä lämpötilat voivat nousta hyvin korkeiksi.

Tammikuu

Tammikuussa koet Abu Dhabin miellyttävimmät lämpötilat, päiväkeskiarvot ovat yleensä noin 24°C, yön alimmat keskimäärin 17°C. Sade on harvinaista tässä kuussa.

Helmikuu

Helmikuussa säät ovat hieman lämpimämpiä, päiväsaikaan lämpötilat nousevat keskimäärin 25°C ja yöllä laskevat noin 17°C. Tuuli voi välillä yltyä.

Maaliskuu

Maaliskuussa ilmasto alkaa lämmetä, ja päivällä lämpötilat voivat olla tyypillisesti 24°–28°C. Iltaisin lämpötila voi laskea noin 18°–22°C.

Huhtikuu

Huhtikuussa Abu Dhabin kevät on täydessä vauhdissa, ja päivälämpötilat ovat tyypillisesti 30°–35°C. Yöt ovat selvästi mukavampia, lämpötilan ollessa noin 21°–25°C.

Toukokuu

Toukokuussa lämpötilat kohoavat edelleen, päivisin voit odottaa keskiarvoja 35°–40°C ja yöt ovat melko lämpimiä, 26°–30°C.

Kesäkuu

Kesäkuussa keskilämpötilat päivällä ovat korkealla, usein 38°–42°C ja yöt eivät paljoa viilene, pysyen 29°–33°C välimaastossa.

Heinäkuu

Heinäkuu on yksi vuoden kuumimmista kuukausista, keskipäivällä lämpötilat nousevat usein yli 40°C. Yölämpötilat pysyttelevät yleensä yli 30°C.

Elokuu

Elokuussa on hyvin samanlainen säätila kuin heinäkuussa, päivälämpötilat voivat ylittää 40°C ja yölämpötilat pysyvät korkeina.

Syyskuu

Syyskuussa ilmastossa alkaa tuntua pientä viilenemistä, mutta päivisin on edelleen hyvin lämmin, 36°–40°C. Yöt alkavat viiletä noin 28°–32°C.

Marraskuu

Marraskuussa lämpötilat alkavat tasaantua, päivisin voit odottaa nauttivasi 25°–30°C lämpötiloista ja yöt ovat viileämpiä 18°–22°C välillä.

Joulukuu

Joulukuussa sää jatkaa viilenemistään, päivälämpötilat ovat yleensä 21°–25°C ja yöt voivat laskea 15°–19°C. Sade on mahdollista, mutta ei yleistä.

Abu Dhabi kellonaika

Kun suunnittelet matkaa Abu Dhabiin, on tärkeää huomioida paikallinen aikavyöhyke. Abu Dhabissa käytössä oleva aika on Arabiemiirikuntien normaaliaika, joka on UTC+4. Tämä tieto on hyvin olennaista matkustusaikataulujesi suunnittelulle sekä aktiviteettien ajoittamiselle.

Auringonnousu ja -lasku vaikuttavat päiväsi pituuteen. Esimerkiksi 24. helmikuuta aurinko nousee noin kello 06:49 ja laskee kello 18:22. Päivänvalon määrä voi vaihdella vuodenajan mukaan, mutta tämä antaa sinulle hyvän viitteen päivän pituudesta.

Aikaeron huomioiminen on erityisen tärkeää, jos matkustat Abu Dhabiin toisesta aikavyöhykkeestä:

 • Suomen ja Abu Dhabin aikaero: Suomi on talviaikaan UTC+2 ja kesäaikaan UTC+3. Tämä tarkoittaa, että talvella aikaero on 2 tuntia ja kesällä 1 tunti Abu Dhabin hyväksi.

Kun säädät kellojasi Abu Dhabin aikaan, muista myös miettiä, miten aikaero vaikuttaa yhteydenpitoon kotimaasi kanssa. Hyvällä valmistautumisella voit varmistaa, että matkasi sujuu ilman aikataulusekaannuksia.

Katso lisää matkakohteista maasta: