Amsterdam

Amsterdam matkakohteena: Kiehtova kulttuuri ja kanavat kaupungin sydämessä

Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista. Kaupunki tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän historiaa, kulttuuria ja modernia elämäntyyliä. Kaupungin kanaalit, historialliset rakennukset ja suvaitsevainen ilmapiiri luovat kiehtovan ympäristön, johon on helppo ihastua.

Amsterdamista löytyy niin maailmankuuluja taidemuseoita kuin eläväistä yöelämää. Tämä tekee siitä täydellisen kohteen eri ikäisille ja eri mielenkiinnon kohteita omaaville matkailijoille.

Kaupunkiin tutustuminen alkaa usein sen kuuluisista kanaaleista, jotka risteilevät Amsterdamissa luoden kauniin ja ikonisen maiseman. Kävely kanaalien rannalla tai veneajelu niiden ympäri antaa loistavan mahdollisuuden nähdä kaupunki eri näkökulmasta.

Amsterdam on myös tunnettu liberalistisesta asenteestaan, mikä näkyy sen rennossa elämäntyylissä ja monikulttuurisuudessa.

Amsterdam on monipuolinen matkakohde vuoden ympäri. Keväällä voit ihailla kukkivaa tulppaanikautta, kun taas syksy tuo mukanaan vähemmän turisteja ja miellyttävän sään. Jos taas olet kiinnostunut urheilusta, Ajaxin jalkapallo-otteluiden tunnelma on kokemisen arvoinen.

Tutkimalla paikallista kulttuuritarjontaa löydät usein jotakin uutta ja innostavaa, mikä tekee Amsterdamin matkastasi unohtumattoman.

Amsterdam matkakohteena

Amsterdam, tunnettu kanavistaan ja historiallisesta arkkitehtuuristaan, on suosittu matkakohde, joka tarjoaa monenlaisia elämyksiä. Kaupunki houkuttelee vuosittain yli 18 miljoonaa vierailijaa.

Saat kokea vilkkaan kulttuurielämän, tunnetut taidemuseot ja eläväisen katutaiteen.

Matkailutarjonnan kohokohdat:

 • Kauniit kaupunkinäkymät: Vietä aikaa pitkiä kanavaristeilyjä tehden tai kävele pitkin mukulakivikatuja, joiden varsilla vanhat kaupungintalot kertovat omia tarinoitaan.
 • Taide ja kulttuuri: Tutustu maailman johtaviin taidemuseoihin, kuten Van Goghin museoon tai Rijksmuseumiin.
 • Shoppailu ja viihtyminen: Kävele pitkin Amsterdamin vilkkaita shoppailukatuja, ja löydä kiinnostavat putiikit, kahvilat ja ravintolat.

Turvallisuutta kaupungissa pidetään hyvänä, mutta varovaisuus taskuvarkaiden varalta on suositeltavaa. Käytännön turvallisuusvinkit voivat auttaa lomasi sujumisessa ongelmitta.

Jos matkustat lasten kanssa, Amsterdam ei tuota pettymystä. Vieraile esimerkiksi Museumpleinilla, missä museot, puistot ja lasten leikkipaikat takaavat viihtymisen kaikenikäisille. Tutustu perheille sopiviin nähtävyyksiin.

Amsterdam nähtävyydet

Kun vierailet Amsterdamissa, koet kaupungin ainutlaatuisen tunnelman ja lukuisat nähtävyydet. Amsterdam tarjoaa kattavan kirjon historiallisia ja kulttuurisia kokemuksia. Seuraavassa muutamia suositeltavia kohteita:

Museumplein
Tämä alue on tunnettu kauniista museoistaan. Voit tutustua seuraaviin:

 • Rijksmuseum – Alankomaiden kansallismuseossa on laaja kokoelma taidetta ja esineistöä, jotka kertovat maan historiasta ja kulttuurista. Tutustu museoon.
 • Van Gogh -museo – Maailmankuulu museo esittelee Vincent van Goghin töiden lisäksi muiden postimpressionististen taiteilijoiden töitä. Opi lisää.
 • Stedelijk Museum – Amsterdamissa sijaitseva museo on omistettu modernille ja nykytaiteelle. Käy museossa.

Anne Frankin talo
Talo, jossa juutalaistyttö Anne Frank kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa piilossa natsien vainoja. Historiallinen paikka, joka on säilytetty museona. Lue lisää.

Kanaalit
Amsterdamin kanavat tekevät kaupungista tunnistettavan ja viehättävän. Veneajelu kanaaleilla on ihanteellinen tapa nähdä kaupunki eri näkökulmasta.

Lisätietoa
Löydät runsain määrin tapahtumia ja toimintaa kaupungissa, joten tutustu myös kaupungin tapahtumakalenteriin ennen matkaa, jotta et jää paitsi kauden huippuhetkistä.

Amsterdam tekemistä

Jos olet matkalla Amsterdamiin, löydät helposti aktiviteetteja jokaiseen makuun. Kaupunki tarjoaa monipuolisia kokemuksia taiteen ja kulttuurin ystäville, ja se on tunnettu erityisesti sen maailmanluokan taidemuseoista.

Voit ihailla mestariteoksia esimerkiksi Van Gogh -museossa tai tutustua hollantilaiseen ja eurooppalaiseen taiteeseen Rijksmuseumissa.

 • Museot:
  • Van Gogh Museum
  • Rijksmuseum
  • Anne Frankin talo

Perheen kanssa matkustavien kannattaa suunnata Museumpleinille, josta löytyy useita lapsiystävällisiä museoita. Tarjoaa oppimiskokemuksia kaikenikäisille.

Luonnon ystäville suositellaan Vondelparkin rauhaa, joka on ihanteellinen paikka lepohetkiin kiireisen kaupunkielämän keskellä tai piknikille ystävien kesken.

 • Puistot:
  • Vondelpark
  • Amstelpark
  • Westerpark

Jos etsit jotain ainutlaatuista, tulimyllyssä toimiva panimo ehkäpä juuri sinua varten. Makuelämyksiä ja paikallista olutkulttuuria parhaimmillaan.

Lopuksi, ei Amsterdamin vierailua ilman kanaaliristeilyä – tutustu kaupunkiin vesiltä käsin ja ihaile historiallisen kaupungin arkkitehtuuria uudesta perspektiivistä.

Amsterdam turvallisuus

Kun matkustat Amsterdamiin, on tärkeää tietää kaupungin turvallisuustilanne.

Yleisesti ottaen Amsterdam on turvallinen kohde matkailijoille. Kuten kaikissa suurissa kaupungeissa, sinun kannattaa kuitenkin olla tietoinen ympäristöstäsi ja varoa taskuvarkaita.

Turvallisuuden kannalta jotain huomioitavia seikkoja:

 • Taskuvarkaudet: Ole erityisen varovainen väkijoukoissa ja julkisessa liikenteessä.
 • Hätänumerot: Yleinen hätänumero on 112, ja poliisin numero on 0900-8844.
 • Liikenne: Amsterdamissa pyöräily on suosittu liikkumismuoto, joten ole valppaana liikenteessä.

Amsterdamin turvallisuutta kuvaavia indeksejä:

 • Yleinen turvallisuusindeksi: 71/100
 • Päiväaikainen turvallisuus: 80/100
 • Yöaikainen turvallisuus: 62/100

Amsterdam lasten kanssa

Kun matkustat Amsterdamiin perheen pienimpien kanssa, sinulla on monia sopivia ja viihdyttäviä vaihtoehtoja. Amsterdam tarjoaa lukuisia perheystävällisiä aktiviteetteja ja kokemuksia, jotka sopivat kaikenikäisille.

Museot ja oppiminen

 • NEMO Tiedekeskus: Interaktiivisia näyttelyitä tieteestä ja teknologiasta.
 • Anne Frankin talo: Historiallinen ja opettavainen kokemus hieman vanhemmille lapsille.

Ulkoilu ja leikit

 • Vondelpark: Leikkipaikkoja ja paljon tilaa juoksemiseen ja leikkimiseen.
 • Museumplein: Museoalue, jossa on tilaa touhuta ja erinomaisia museoita vierailtavaksi.

Ainutlaatuiset kokemukset

 • Pannukakkuristeily: Lapsille suunnatut kiertoristeilyt, joilla tarjoillaan herkullisia pannukakkuja.
 • ARTIS: Amsterdam Royal Zoo tarjoaa mahdollisuuden nähdä monia eläinlajeja läheltä.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Ota huomioon, että monet nähtävyydet ovat suosittuja, joten suunnittele vierailusi etukäteen ja varaa liput ajoissa.
 • Selvitä mahdolliset alennukset lapsille, monissa paikoissa alle tietyssä iässä olevat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

Amsterdamin kadut ja kanaalit ovat itsessään elämyksen arvoisia. Voit vuokrata polkupyörän tai ottaa rauhallisen kanaaliajelun ja ihailla kaupungin ainutlaatuista arkkitehtuuria lastesi silmin.

Amsterdam sää

Amsterdamissa koet vaihtelevan ilmaston vuodenajasta riippuen. Lämpötilat vaihtelevat vuoden kuluessa, joten matkan suunnittelussa on hyvä huomioida kulloinenkin kuukausi.

Tammikuu

Tammikuussa Amsterdamissa on kylmä. Lämpötilat pysyvät usein nollan alapuolella. Lumisateet ovat mahdollisia, mutta yleisesti sää on pilvinen ja kostea.

Helmikuu

Helmikuussa sää on hyvin samanlainen kuin tammikuussa, kylmä ja harmaa. Lämpötila voi pysytellä nollan tuntumassa, ja pakkaspäiviä esiintyy. Sateet ovat yleisiä, usein joko räntänä tai lumena.

Maaliskuu

Maaliskuussa kevätauringon myötä lämpötilat alkavat hiljalleen nousta, mutta ne voivat olla vielä varsin arvaamattomia. Lämpötila liikkuu 5-10°C välillä.

Huhtikuu

Huhtikuussa kevätsää on miellyttävämpi, ja lämpötilat kohoavat 10-15°C välille. Voit kohdata aurinkoisia päiviä, mutta myös sateita, joten varaudu vaihtelevaan säähän.

Toukokuu

Toukokuussa Amsterdamissa on usein lämmin, lämpötilan voi odottaa kohoavan 15-20°C välille. Tämä kuukausi on suosittu aika vierailla Amsterdamissa.

Kesäkuu

Kesäkuussa lämpötila nousee usein yli 20°C, ja Amsterdamissa koetaan kesän lämpimät päivät. Aurinkoista säätä on odotettavissa, mutta myös lyhyitä sadekuuroja.

Heinäkuu

Heinäkuu on yleensä Amsterdamissa vuoden lämpimin kuukausi, lämpötilojen ollessa keskimäärin 17-25°C. Aurinkoisia päiviä on paljon, mutta sateen mahdollisuus on silti olemassa.

Elokuu

Elokuussa sää on edelleen lämmin, vastaavaa heinäkuun säätä. Lämpötilat ovat tyypillisesti välillä 17-25°C. Pitkiä lämpimiä ja aurinkoisia jaksoja saattaa esiintyä.

Syyskuu

Syyskuussa alkaa syyskuun tulo, ja lämpötilat laskevat. Voit odottaa lämpötilojen olevan 15-20°C välillä. Ilmat alkavat viilentyä, ja sateet yleistyvät.

Marraskuu

Marraskuussa lämpötila laskee edelleen, pysytellen 5-10°C alueella. Päivät ovat lyhentyneet ja säät muuttuvat kylmemmiksi ja sateisemmiksi.

Joulukuu

Joulukuussa Amsterdam kylmenee entisestään, ja talven ote tiukentuu. Lämpötila voi helposti laskea nollan alapuolelle. Talvisää on hallitsevana, ja valkeaa joulua voi toivoa, mutta se ei ole taattu.

Amsterdam kellonaika

Kun matkustat Amsterdamiin, huomioi, että kaupunki sijaitsee Keski-Euroopan aikavyöhykkeellä (CET). CET on GMT/UTC +1 tunnin päässä. Kesäaikaan kellot siirretään tunti eteenpäin, jolloin aikavyöhyke muuttuu CEST (GMT/UTC +2).

Aikaero Suomeen:

 • Talviaika: -1 tunti
 • Kesäaika: -1 tunti

Kellon siirtäminen:

 • Kesäajan alkaessa: +1 tunti
 • Talviajan alkaessa: -1 tunti

Kun matkustat Suomesta Amsterdamiin, muista siirtää kelloasi tunti taaksepäin. Tämä pieni aikaero on helposti sopeutettavissa. Useimmiten matkustajan elimistö tottuu siihen vuorokaudessa.

Amsterdamissa ajan seuraaminen on yksinkertaista, ja kaupunki pysyy hyvin muiden Keski-Euroopan kaupunkien tahdissa.

Muista tarkistaa aikaero ennen matkaa, jotta suunnitelmasi pysyvät ajan tasalla. Tarkista aikaero myös lentokenttäkuljetuksia ja hotellivarausta varten. Auringon nousu- ja laskuajat vaihtelevat vuodenajan mukaan, ja nämä voivat vaikuttaa myös matkasuunnitelmiisi.

Katso lisää matkakohteista maasta: