Dubrovnik

Dubrovnik matkakohteena: Adrianmeren helmi Kroatian rannikolla

Dubrovnik on yksi Euroopan kiehtovimmista matkakohteista. Kaupunki tunnetaan ainutlaatuisesta kauneudestaan ja historiallisesta perimästään.

Adrianmeren helmenä, tämä kroonisten kaupunki houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Syynä tähän ovat sen hyvin säilynyt vanhankaupunki, upeat maisemat sekä rikas kulttuuritarjonta.

Lämpimät kesät ja leudot talvet tekevät Dubrovnikista houkuttelevan kohteen vuoden ympäri. Kaupungissa on runsas valikoima majoitusvaihtoehtoja eri tarpeisiin.

Tutustuessasi Dubrovnikiin löydät lukemattomia nähtävyyksiä, kuten muurein suojatun vanhan kaupungin ja barokkiajan kirkot.

Vaikka kaupungin kapeita katuja ja historiallisia rakennuksia voi ihastella päivässä tai parissa, Dubrovnik tarjoaa paljon enemmän tutkittavaa niille, jotka viipyvät pitempään.

Erikoisretket ja lähisaaret, kuten Lokrumin saari, tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaupungin ulkopuolella.

Dubrovnik ei ole vain kesäkohde, vaan vanhaa kaupunkia ja rantaelämää voi nauttia myös talvikauden matkakohteena, kun lämpötilat ovat vielä miellyttävät.

Kaupungin ravintolatarjonta hemmottelee matkailijoita paikallisilla herkuilla ja tuoreilla merenantimilla. Tämä tekee lomastasi täydellisen yhdistelmän rentoutumista, kulttuurinähtävyyksiä ja kulinaarisia nautintoja.

Dubrovnik matkakohteena

Kun suunnittelet matkaa Dubrovnikiin, löydät kaupungista historiallista charmia ja Adrianmeren upeaa rannikkoa. Tämä Kroatian helmi houkuttelee sinua ainutlaatuisilla nähtävyyksillään ja kulttuuritarjonnallaan.

Nähtävyydet

 • Vanha kaupunki: Kävele muurien ympäröimässä vanhassa kaupungissa ja koe keskiaikainen tunnelma.
 • Lovrijenacin linnoitus: Ihastele upeaa arkkitehtuuria ja näkymiä merelle.

Rantaelämä

Koe Dubrovnikin turkoosin meren ja kauniiden rantojen rauha. Rentoudu päivät pitkät auringossa tai nauti aktiivisesta vesielämästä.

Kulttuuri ja tapaht

Dubrovnik nähtävyydet

Dubrovnik on kiehtova matkakohde, jonka vanha kaupunki henkii historiaa ja tarjoaa upeita elämyksiä. Rakennuksia ja katukuvia ihaillessasi löydät helposti paikkoja, jotka saavat kaivamaan kameran esiin.

 • Rectorin palatsi – Muinainen goottilaisella ja renessanssityylillä varustettu rakennus, joka kertoo alueen hallinnollisesta historiasta.
 • Dubrovnikin katedraali – Kaunis barokkityylinen katedraali, joka on omistettu Pyhälle Blasiukselle.

Koe lisäksi Adrianmeren rannat, kristallinkirkkaat vedet ja rannikko, joka tarjoaa unohtumattomia hetkiä auringonoton ja rentoutumisen parissa.

 • Banje-ranta – Dubrovnikin suosituin ranta, jolta avautuu näkymä vanhankaupungin muureille.

Jos olet kiinnostunut kulttuurielämyksistä, Dubrovnik tarjoaa myös lukuisia gallerioita ja museoita. Kävele myös Lapadin alueella, joka esittelee aivan toisenlaista Dubrovnikia kuin historiallinen keskusta.

Muista kavuta Srd-vuoren huipulle, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät kaupungin ylle. Vuorelle voit nousta jalkaisin, autolla tai kaapelihissillä, ja maiseman ikuistaminen on ehdottomasti matkasi huippuhetkiä.

Dubrovnik tekemistä

Dubrovnikissa vietät aikaa tutustuen lukuisiin historiallisiin nähtävyyksiin ja nauttien välimerellisestä ilmastosta. Kaupunki tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, jotka rikastuttavat lomaasi.

 • Vanhankaupungin tutkiskelu
  • Kävele kapeilla mukulakivikaduilla.
  • Ihaile renessanssiajan arkkitehtuuria.
 • Rantaelämä
  • Rentoudu Adrianmeren upeilla rannoilla.
  • Kokeile vesiurheilua, kuten snorklausta tai sukellusta.
 • Kulttuuritapahtumat
  • Osallistu Dubrovnikin kesäfestivaaleille, jotka tarjoavat musiikkia, teatteria ja tanssia.
 • Gastronomia
  • Maista tuoreita kalaruokia paikallisissa ravintoloissa.
  • Nauti kroatialaisen keittiön herkuista.
 • Ostokset
  • Tutustu pikkuputiikkeihin ja hanki ainutlaatuisia matkamuistoja.

Näiden lisäksi Dubrovnikissa voit lähteä veneajelulle tai tutustua lähiympäristön saariin. Varmista, että vietät aikaa myös Dubrovnikin muureilla kävellen, joista aukeaa henkeäsalpaavat näkymät Välimerelle ja ympäröivälle alueelle.

Dubrovnik turvallisuus

Dubrovnikissa matkaaminen on erittäin turvallista. Tämä kiehtova kaupunki Kroatian rannikolla on tunnettu paitsi historiallisista nähtävyyksistään, myös korkeasta turvallisuustasostaan.

 • Yleinen turvallisuusindeksi: 93/100
 • Päiväsaikaan turvallisuus: 95/100

Nämä indeksit viittaavat siihen, että voit tuntea olosi turvalliseksi liikkuessasi kaupungissa. Dubrovnikin turvallisuutta voidaan pitää jopa parempana kuin Suomen kaupunkien keskiarvoa, mikä on 74/100.

Kun vierailet Dubrovnikissa, sinua kehotetaan noudattamaan tavanomaista varovaisuutta. Kaupungin poliittinen tilanne on vakaa, mutta on hyvä olla tietoinen, että syrjäiset alueet, jotka ovat olleet entisiä sota-alueita, voivat edelleen olla miinoitettuja. Kulje siis ainoastaan merkityillä reiteillä ja alueilla.

Huomioi myös seuraavat seikat turvallisuutesi varmistamiseksi:

 • Vältä suuria rahasummia kuljettamasta mukanasi.
 • Säilytä arvoesineitä turvallisessa paikassa.
 • Seuraa paikallisia uutisia ja säätiedotuksia.
 • Tutustu Ulkoministeriön matkustustiedotteeseen ennen matkaa.

Dubrovnik lasten kanssa

Kun matkustat Dubrovnikiin lasten kanssa, huomaat nopeasti, että tämä historiallinen kaupunki tarjoaa perheille runsaasti aktiviteetteja.

Dubrovnik on tunnettu upeista rannoistaan ja historiallisesta vanhakaupungista, mikä tekee siitä ihanteellisen kohdan perhelomalle.

Suunnittele päiväsi aikaisin:

Aloita tutustumalla vanhaan kaupunkiin aikaisin aamulla, jolloin kadut ovat vielä rauhallisia. Tällöin pääset nauttimaan kaupungin kauneudesta ilman suurta turistivirtaa.

Aktiviteetit perheille:

 • Uimarannat: Valitse lapsiystävällisiä rantoja, kuten Banje ja Lapad.
 • Fort Lovrijenac: Tutustu tähän historialliseen linnoitukseen, joka tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle.
 • Lokrumin saari: Tehkää päiväretki Lokrumin saarelle, joka sijaitsee vain kilometrin päässä Dubrovnikista.
Ikäryhmä Aktiviteetti
Perheen pienimmät Kävely vanhassa kaupungissa
Koululaiset Seikkailut rannoilla ja luonnossa
Teinit Vesiurheilu ja historian tutkinta

Muista, että keskipäivän kuumuus voi olla lapsille rasittavaa, joten suunnittele pidemmät lepotauot ja jääkaappikylmät juomat päiväretkienne osaksi.

Dubrovnikissa voit tarjota lapsillesi sekä opettavaisia että viihteellisiä kokemuksia – tämä kaupunki on kuin tehty perheille.

Dubrovnik sää

Dubrovnik tarjoaa lämpimiä kesäkuukausia ja viileämpiä talvikuukausia, joita leimaavat Välimeren ilmasto-ominaisuudet. Odotettavissa on pitkiä, aurinkoisia päiviä kesällä ja sateisempia jaksoja talvella.

Tammikuu

Tammikuussa Dubrovnikissa on viileää, ja keskimääräiset lämpötilat ovat 7–12 astetta. Odotettavissa on sateita ja mahdollisesti myrskyisiä tuulia.

Helmikuu

Helmikuussa sää Dubrovnikissa pysyy viileänä, mutta vähitellen lämpenee. Lämpötilat liikkuvat 8–13 asteen välillä ja sateet ovat yhä mahdollisia.

Maaliskuu

Maaliskuu tuo mukanaan kevään merkkejä ja lämpötilat kohoavat 11–16 asteeseen. Ilmat alkavat olla poutaisempia, mutta sadekuurojen mahdollisuus on edelleen olemassa.

Huhtikuu

Huhtikuun aikana lämpötila nousee keskimäärin 12–18 astetta. Voit nauttia enenevästä auringonpaisteesta ja lämpimämmistä päivistä.

Toukokuu

Toukokuussa lämpötilat ovat jo 16–21 astetta. Kevät on täydessä kukassa, ja Dubrovnikissa on ihanteelliset olosuhteet ulkoiluun ja nähtävyyksien ihailuun.

Kesäkuu

Kesäkuussa kesälämpö on saapunut, ja voit odottaa lämpötilojen olevan 21–25 astetta. Kesäkuu tarjoaa täydellistä rantasäätä ja paljon auringonpaistetta.

Heinäkuu

Heinäkuussa Dubrovnik kuumenee ja lämpötilat voivat nousta yli 25 asteen. Tämä on vuoden lämpimin aika, ja sade on harvinaista.

Elokuu

Elokuussa jatkuu korkeat lämpötilat, jotka ovat tyypillisesti 24–29 astetta. Suuri osa päivistä on pitkiä ja aurinkoisia.

Syyskuu

Syyskuussa alkaa syksyn viileämpi sää, vaikka päivät voivat yhä olla lämpimiä, 20–25 astetta. Iltojen viiletessä voi alkaa esiintyä enemmän sateita.

Marraskuu

Marraskuussa lämpötilat laskevat noin 11–16 asteen välille. Sää muuttuu viileämmäksi ja sateisemmaksi.

Joulukuu

Joulukuussa pääset nauttimaan Dubrovnikin viileästä talvesta lämpötilojen liikkuessa 8–13 asteen tuntumassa. Sateet ovat tyypillisiä tähän aikaan vuodesta.

Dubrovnik kellonaika

Dubrovnik sijaitsee Kroatian aikavyöhykkeellä, joka on Keski-Euroopan aika (CET). Tämä tarkoittaa, että kesäaikaan kellonajat eroavat Suomen ajasta yhdellä tunnilla, ja talviaikaan kahdella tunnilla.

Kun Dubrovnikissa on kesäaikaan kello 12:00, Suomessa se on silloin 13:00.

Kesä- ja talviajan vaihdokset noudattavat yleensä samaa aikataulua kuin Suomessa, mutta pieniä eroavaisuuksia saattaa ilmetä. Muista tarkistaa kellonaika ennen matkustamista.

Hämärä ja auringonlaskun ajankohta vaihtelevat vuodenajan mukaan:

 • Kesällä auringonlasku tapahtuu myöhään illalla, tarjoten pitkiä ja valoisia iltoja.
 • Talvella taas päivät ovat lyhyempiä ja hämärä saapuu nopeammin.
Vuodenaika Auringonnousu Auringonlasku
Kesä ~05:30 ~20:30
Talvi ~07:15 ~16:15

Nämä ajat ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella hieman vuodesta toiseen. Dubrovnikin sijainti Adrianmeren rannalla vaikuttaa myös siihen, kuinka nopeasti ilta pimenee verrattuna Suomeen. Ero Etelä-Suomeen on noin 16 minuuttia. Tyypillisesti, mitä lähempänä päiväntasaajaa, sitä lyhyempi on hämärän aika.

Katso lisää matkakohteista maasta: