Gdańsk

Gdańsk matkakohteena: Puolan helmi Itämeren rannikolla

Gdańsk on yksi Puolan kiehtovimmista kaupungeista, joka tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa.

Puolen miljoonan asukkaan kaupunki yhdessä Sopotin ja Gdynian kanssa muodostaa dynaamisen Kolmoiskaupungin (Trojmiasto) alueen, jossa asuu noin 750 000 ihmistä.

Tutustuessasi Gdańskiin löydät rikkaan historian ja kulttuurin, modernin kaupunkielämän sekä upeat rannikkoalueet.

Kaupungin kasvava suosio matkakohteena näkyy monipuolisessa majoitustarjonnassa.

Voit valita yöpymispaikkasi laajasta hotellivalikoimasta, joka sisältää keskitason hotelleja sekä kansainvälisiä hotelliketjuja.

Miellyttävän ilmapiirinsä ja hinta-laatusuhteensa ansiosta Gdańsk onkin erittäin houkutteleva kohde monille reissaajille.

Kaupunki ylpeilee kauniilla historiallisella keskustallaan, jossa voit ihailla huolella restauroituja rakennuksia ja kapeita mukulakivikatuja.

Tutkimusretkesi aikana voit myös tutustua moniin nähtävyyksiin, joita Gdańsk tarjoaa, kuten vaikuttavaan Meripääporttiin, Neptunuksen suihkulähteeseen ja historialliseen laivanrakennustelakkaan.

Gdańsk matkakohteena

Gdańsk on yksi mielenkiintoisimmista matkakohteista Pohjois-Puolassa. Kaupunki tunnetaan rikkaasta historiastaan ja kulttuuriperinnöstään, joka ilmenee kaupungin vanhassa kaupungissa upeine goottilaisine rakennuksineen.

Gdańsk tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä jokaiselle matkailijalle, historiallisista monumenteista rentouttaviin hiekkarantoihin.

 • Monipuolinen majoitus: Gdańskissa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, keskitasoisista hotelleista kansainvälisiin ketjuhotelleihin.
 • Hansakaupunkikulttuuria: Koe Gdańskin keskiaikainen tunnelma ja nauti sen historiallisesta viehätysvoimasta.
 • Trojmiasto: Gdańsk muodostaa yhdessä Sopotin ja Gdynian kanssa niin kutsutun Trojmiasto-alueen, tarjoten laajat mahdollisuudet tutustua Pohjois-Puolan alueeseen.

Suosittelemme tutustumaan Gdańskin monipuoliseen hotellitarjontaan ja tekemään valintasi tarpeidesi mukaan.

Kiinnostuneille matkailijoille on saatavilla historiallisia hotelleja, joissa voit kokea kaupungin ainutlaatuista tunnelmaa.

Gdańskissa voit myös nauttia edullisista hintatasoista, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen, erityisesti jos budjetti on mielessäsi.

Mikäli kaipaat aktiivista lomaa, Gdańsk ja sen naapurikaupungit tarjoavat monenlaisia vapaa-ajan aktiviteetteja, rannikon vesilajeista kaupunkielämän sykkeeseen.

Kaupunkiloma Gdańskissa ei jätä ketään kylmäksi, sillä siellä yhdistyvät historia, kulttuuri ja moderni elämäntapa ainutlaatuisella tavalla.

Gdańsk nähtävyydet

Gdansk tarjoaa monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat erityisesti historiaan ja kulttuuriin kiinnostuneita matkailijoita.

Voit aloittaa tutustumisesi kaupunkiin pitkältä ja vilkkaalta Długa-kadulta, joka on täynnä värikkäitä ja huolellisesti restauroituja rakennuksia.

 • Neptunuksen suihkulähde on tunnettu maamerkki, joka sijaitsee Długa-kadulla ja on suosittu kokoontumispaikka sekä valokuvaspoti.
 • Pääkaupungintalo on toinen vierailemisen arvoinen kohde; sen sisältä löytyvä museo tarjoaa syvällisen katsauksen Gdanskin historiaan.
 • Maria-kirkko, jonka uskotaan olevan yksi maailman suurimmista tiilirakennuksista, on ehdoton käyntikohde rakennusarkkitehtuurin ystäville.

Gdansk on myös tunnettu tärkeänä merikaupunkina, ja Toisen maailmansodan museo tarjoaa kiehtovan näkökulman sota-ajan tapahtumiin, erityisesti saksalaisten ja Venäjän väliseen historiaan alueella.

Museo sijaitsee Gdanskin keskustassa ja on helppo tavoittaa.

Gdańsk tekemistä

Gdańskissa, historiallinen ja kulttuuririkas kaupunki odottaa tutkimistasi. Tässä muutamia aktiviteetteja, joilla saat lomastasi kaiken irti:

 • Merelliset aktiviteetit: Nauti kalaruoista Gdańskin satamassa ja kokeile avomerikalastusta ympäri vuoden.
Aktiviteetti Kuvaus
Laivaristeilyt Kesäisin suosittuja ja tarjoavat näkymiä mereltä.
Pyöräily Tutustu kaupunkiin ja sen ympäristöön pyöräillen.
 • Kulttuurikokemukset:
  • Tutustu Gdańskin historiaan Droga Królewskaa, kuninkaallista tietä pitkin.
  • Gdańsk on tunnettu myös meripihkatuotteistaan – löydä omat suosikkisi paikallisista käsityöliikkeistä.
 • Luonnonihmeet:
  • Vietä päivä rannalla Sopotissa tai käy kävelyllä Tri-City Landscape -puistossa.

Muista ottaa huomioon myös vuodenaika valitessasi aktiviteetteja.

Kesällä lämpötila nousee noin 20 asteen tuntumaan, jolloin ulkona oleskelu on erityisen mukavaa.

Keväisin ja syksyisin taas voit nauttia vähemmän ruuhkaisesta kaupungista ja viileämmästä säästä, joka on ihanteellista esimerkiksi museokäynteihin.

Gdańsk turvallisuus

Gdansk on yleisesti ottaen turvallinen matkakohde, kuten moni muu Euroopan kaupunki. Kaupungissa vierailevana sinun tulisi kuitenkin noudattaa normaaleja varotoimia, jotka koskevat henkilökohtaista turvallisuuttasi ja omaisuuttasi.

Taskuvarkaudet

Ole tietoinen, että yleisillä paikoilla, kuten julkisessa liikenteessä ja turistien suosimissa nähtävyyksissä, taskuvarkaudet ovat mahdollisia.

Pidä arvotavarasi turvallisessa paikassa ja käytä rahavyötä tai pidä laukkuasi etupuolellasi.

Liikkuminen iltaisin

Kun liikut iltaisin, erityisesti baari- ja klubi-alueilla, ole valpas ympäristösi suhteen.

On suositeltavaa välttää syrjäisiä katuja ja puistojen läpi kulkemista pimeän aikaan.

Kaduilla

Jos tulet todistamaan tai kohtaat julkisen häiriön, on parasta poistua tilanteesta ja tarvittaessa ottaa yhteyttä paikalliseen poliisiin.

Lääkärin vastaanotto

Jos tarvitset lääketieteellistä apua, Puolassa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, ja Gdanskin turvallisuustietoa tulisi hyödyntää matkasi suunnittelussa saadaksesi tietoa lähimmistä sairaaloista ja lääkäriasemista.

Muista, että ystävällinen ja avulias asennoituminen voi usein olla avainongelmatilanteiden välttämiseen.

Tarkista aina matkakohteen turvallisuustilanne ennen matkaa ja pysy ajan tasalla turvallisuustiedoissa matkasi aikana.

Lasten kanssa Gdańskissa

Gdańsk tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kun matkustat lasten kanssa.

Kesäaikaan kaupunki on ihanteellinen perhelomien kohteena. Myös muina vuodenaikoina kaupungissa on tarjolla lasten mieleisiä nähtävyyksiä ja toimintoja.

Liikkuminen:

Kaupungin keskustaan on helppo tutustua jalan. Lyhyemmät matkat taittuvat kätevästi raitiovaunuilla tai busseilla. Lapsille kulkeminen voi jo itsessään olla seikkailu!

Tekemistä lapsiperheille:

 • Meren rannalla: Gdańskin rannat houkuttelevat leikkimään ja nauttimaan auringosta.
 • Nähtävyydet: Hyödynnä opastetut kierrokset, joihin perheen pienimmätkin on otettu huomioon.
 • Interaktiiviset museot: Esimerkiksi Solidaarisuuskeskuksen interaktiiviset näyttelyt ovat opettavaisia ja viihdyttäviä.
 • Viihdekeskukset: Sisäleikkipuistot ja seikkailupuistot tarjoavat energianpurkupaikkoja sateisia päiviä varten.

Ruokailu:

Gdańskissa on runsas valikoima lapsiystävällisiä ravintoloita, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa kohtuuhintaan. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Majoitus:

Etsiessäsi majoitusta, kannattaa suosia perheille suunnattuja hotelleja, jotka ymmärtävät lapsiperheiden tarpeet.

Gdańsk sää

Gdańskin sää vaihtelee vuodenajan mukaan, tarjoten kylmiä talveja ja lämpimiä kesäkuukausia. Matkustusaikasi vaikuttaa olennaisesti siihen, millaista säätä voit odottaa.

Tammikuu

Tammikuussa Gdańskissa on yleensä kylmää, ja lämpötilat voivat laskea alle nollan. Lunta sataa usein, mikä tuo kaupunkiin talven tunnelmaa.

Helmikuu

Helmikuussa lämpötilat ovat usein verrattavissa tammikuuhun; pakkasta ja lunta voi odottaa. Tarkista paikalliset sääennusteet lähtiessäsi.

Maaliskuu

Maaliskuun aikana sää alkaa vähitellen lämmetä, ja lumisateiden todennäköisyys vähenee.

huhtikuu

Huhtikuussa voit kokea kevään ensimmäisiä lämpimämpiä päiviä. Sää voi silti olla arvaamaton with rain showers and occasional cold snaps.

Toukokuu

Toukokuu tarjoaa enemmän auringonpaistetta ja miellyttävämpiä lämpötiloja, jolloin päivät ovat usein mukavasti leudot.

Kesäkuu

Kesäkuu aloittaa Gdańskin kesäkauden, ja lämpötilat nousevat usein 17–22 asteen välille.

Heinäkuu

Heinäkuussa voit nauttia lämpimimmistä kesäpäivistä ja illoista. Lämpötilan kivutessa 20 asteen yläpuolelle, sää on kerrassaan ihanaa!

Elokuu

Elokuu on yleensä vielä lämmin kuukausi, vaikka sää alkaakin muuttua epävakaisemmaksi.

Syyskuu

Syyskuussa sää alkaa viilentyä, mutta lämpötilat ovat usein edelleen miellyttävät. Voit kokea kauniita alkusyksyn päiviä.

Marraskuu

Marraskuussa syksyn pimeys ja viileämmät säät ovat vallitsevia, ja sadetta voi esiintyä usein.

Joulukuu

Joulukuussa Gdańskissa palaavat talviset olosuhteet, ja lämpötilat putoavat taas usein nollan alapuolelle, tuoden mukanaan lumi- ja räntäsateita.

Gdańsk kellonaika

Kun matkustat Gdanskiin, huomaat pienen eron ajassa. Gdansk sijaitsee aikavyöhykkeellä, joka on yksi tunti Suomea jäljessä. Tämä tieto on hyödyllinen suunnitellessasi päiväohjelmaasi ja tapaamisia paikallisten kanssa.

Gdanskin ja Suomen aikaero:

 • Kesäaika: Ei eroa
 • Talviaika: Gdansk -1 tunti Suomeen nähden

Aikaeron vaikutus

 • Saapuminen: Kelloa tulee siirtää tunti taaksepäin.
 • Paluu: Kelloa siirretään tunti eteenpäin palatessasi Suomeen.

Auringon nousu- ja laskuajat voivat vaihdella vuodenajasta riippuen. Tämä vaikuttaa päivänvalon pituuteen. Kannattaa ottaa tämä huomioon loma-aktiviteettien suunnittelussa.

Vinkki: Pidä silmällä lennolle lähtöaikoja. Varmista, että kellon siirto huomioidaan, jotta et myöhästy lennoltasi.

Katso lisää matkakohteista maasta: