Nizza

Nizza matkakohteena: Ranskan Rivieran helmi

Nizza on yksi Euroopan viehättävimmistä matkakohteista. Erityisesti jos etsit yhdistelmää kaupunki- ja rantalomasta. Ranskan Rivieran sydämessä sijaitseva Nizza tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen kulttuuria, historiaa ja modernia elämäntyyliä.

Sen lämmin ilmasto ja aurinkoiset päivät tekevät siitä ihanteellisen kohteen ympäri vuoden. Kaupungista löydät runsaasti nähtävää, kuten kuuluisa Promenade des Anglais tai vanhankaupungin kapeat kujat täynnä elämää ja värikkäitä markkinoita.

Kaupungin rannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita nauttimaan Välimeren raikkaista tuulista ja kirkkaasta vedestä. Vaikka monet rannat ovatkin kivisiä, ne tarjoavat täydellisen paikan rentoutumiseen ja auringonpalvontaan.

Jos taas olet kiinnostunut aktiivisemmasta lomasta, Nizzasta löytyy myös kiinnostavia tapahtumia ja mahdollisuuksia tutustua lähialueisiin. Esimerkiksi luonnonkauniiseen Eze-kylään tai loisteliaaseen Monacoon.

Nizzan hintataso on vaihteleva, ja niin budjettimatkaajat kuin myös ne, jotka etsivät luksusta, löytävät varmasti sopivia vaihtoehtoja. Edullisia aterioita on saatavilla paikallisissa bistroissa ja kahviloissa, kun taas erikoisempi kokemus odottaa kaupungin monipuolisissa gourmet-ravintoloissa.

Matkakohteena Nizza

Kun suuntaat Nizzaan, luvassa on tasapainoinen yhdistelmä rantaelämää ja kulttuurista rikastumista. Tämä Ranskan Rivieran helmi tarjoaa sinulle upeita rantoja ja historiallisia nähtävyyksiä.

Halvat lennot ja majoitusvaihtoehdot tekevät reissun suunnittelusta sujuvaa. Nizzassa voit kokea upeita kulinaristisia nautintoja ja tutustua kaupungin eloisiin tapahtumiin.

Majoitus

Eri budjeteille sopivia majoitusvaihtoehtoja on laajalti tarjolla, olitpa sitten etsimässä edullista loma-asuntoa tai luksushotellia. Viikon majoittuminen Nizzassa voi vaihdella 300-900 euroon, riippuen ryhmäsi koosta ja majoituksen tasosta.

Aktiviteetit

Nauti Nizzan pehmeästä hiekasta ja lämpimästä Välimerestä tai vaeltele vanhan kaupungin kujilla. Nizzaa ympäröi kaunis rannikkoalue, joka on oiva kohde tutustua lähemmin Ranskan Rivieraan.

Kustannukset

Nizzassa pärjäät eri budjetilla. Pienellä rahalla saat hyvän aterian, kun taas suuremmalla budjetilla voit hemmotella itseäsi gourmet-elämyksillä.

Nizza nähtävyydet

Kun saavut Nizzaan, Promenade des Anglais on kivinen ranta-alue, joka kutsuu sinut rentoutumaan ja nauttimaan Välimeren auringosta. Tämä kuuluisa rantabulevardi on ihanteellinen paikka pitkille kävelyille meren äärellä.

Vieille Ville, eli Vanha Kaupunki, on täynnä viehättäviä kujia ja historiallisia rakennuksia, jotka vievät sinut ajassa taaksepäin. Sinun kannattaa tutustua myös Cours Saleya -toriin, jossa voit kokea niin paikallisia herkkuja kuin kukkien tuoksun.

 • Musée Matisse: Tutustu Henri Matissen töihin tässä värikkäässä museossa.
 • Musée Marc Chagall: Koe Chagallin ainutlaatuiset maalaukset ja mosaiikit.
 • Muséum d’histoire naturelle de Nice: Matkaa luonnon historiaan ja tutki elämää maapallolla vuosituhansien varrella.

Käy myös Colline du Château -kukkulalla, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin ja merelle. Kiipeäminen voi olla haastavaa, mutta maisemat palkitsevat efortin moninkertaisesti.

Lähialueilla Monaco ja Cannes tarjoavat lisää kulttuurisia ja historiallisia elämyksiä. Lyhyt matka bussilla tai junalla laajentaa matkasi kokemuksia huomattavasti.

Nizza tekemistä

Nizzassa vieraillessasi koet upean yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja rentoa lomailua. Kaupunki tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, jotka tekevät lomastasi ikimuistoisen.

Rannat ja ulkoilu: Kutkuttaako ajatus auringonpalvonnasta? Nizzan hienot rannat odottavat sinua. Voit rentoutua aurinkotuolissa tai kokeilla vesilajeja.

 • Vanhakaupunki: Kävele Nizzan vanhankaupungin kapeilla kaduilla, jotka ovat täynnä pieniä putiikkeja ja kahviloita. Ihastu värikkäiden rakennusten ja historiallisten nähtävyyksien tunnelmaan.

Taide ja kulttuuri:

 • Musée Matisse: Tutki Henri Matissen teoksia tässä omistautuneessa museossa.
 • Musée Marc Chagall: Ihaile tunnetun taiteilijan töitä ihastuttavassa ympäristössä.

Markkinat ja ostokset:

 • Kukkamarkkinat: Sukella aistien juhlaan Cours Saleya, jossa voit ostaa tuoreita kukkia ja paikallisia herkkuja.
 • Ostoskadut: Kierrä ostoskaduilla ja löydä niin kansainvälisiä brändiliikkeitä kuin paikallisia aarteita.

Ravintolat ja ruoka: Nizzan ruokakulttuuri on vertaansa vailla. Koe ranskalaisen keittiön herkut ja Niçoise-salaatin alkuperäinen maku.

Ilta- ja yöelämä: Vietä iltaa elävän musiikin parissa tai suuntaa yökerhoihin kokemaan Nizzan yöelämän energinen ilmapiiri.

Nizza turvallisuus

Kun suunnittelet matkaa Nizzaan, turvallisuus on oleellinen huomioitava seikka. Nizzan yleinen turvallisuusindeksi on 41/100, mikä on verrattain matala lukema. Tämä tarkoittaa, että tietyt turvallisuuteen liittyvät riskit ovat olemassa, mutta asianmukaisin varotoimin voit välttää useimmat ongelmat.

Päiväaikaan

Päivällä kaupunki on yleisesti ottaen melko turvallinen, mutta on hyvä pitää arvoesineet piilossa ja olla tietoinen ympäröivistä ihmisistä varsinkin väkijoukoissa ja turistialueilla.

Yöaikaan

Yöllä turvallisuusriskit kasvavat. Nizzan turvallisuusindeksi pudottaa luvun 30/100, joka on heikompi kuin useimpien suomalaisten kaupunkien vastaava arvo.

Suosittelemme välttämään syrjäisiä alueita ja liikkumaan ryhmissä.

Vältä taskuvarkaita

 • Ole tarkkana omien tavaroidesi kanssa, erityisesti julkisessa liikenteessä ja turistikohteissa.
 • Käytä rahavyötä tai pidä lompakkoa etutaskussa.

Tunnista huijaukset

 • Ole varovainen kerjäläisten tai ”kyselyitä” tehden lähestyvien henkilöiden kanssa.
 • Älä anna henkilökohtaisia tietojasi tuntemattomille.

Matkustaessasi Nizzaan, suosittelemme tutustumaan Ulkoministeriön matkustustiedotteeseen ajankohtaisen tiedon saamiseksi ja mahdollisten varoitusten tarkastamiseksi.

Noudattamalla näitä ohjeita ja pysymällä valppaana, voit nauttia Nizzan matkastasi turvallisesti.

Nizza lasten kanssa

Nizzassa matkailu lasten kanssa voi olla sekä hauskaa että opettavaista. Kaupunki tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille.

Rannat

 • Rantaleikit: Nizzan rannat, kuten Viehättävä Nizza, ovat ihanteellisia perheen pienimpien kanssa. Voitte rakentaa hiekkalinnoja tai keräillä värikkäitä kiviä.
 • Uiminen: Lämmin Välimeri houkuttelee pulahtamaan veteen.
 • Valitkaa ranta, joka sopii perheenne tarpeisiin, sillä joissakin rannoissa on mukulakiviä, joilla on hyvä varautua erityisillä jalkineilla.

Viihde ja kulttuuri

 • Puistot: Albert I puisto tarjoaa vehreitä nurmikkoalueita ja turvallisia leikkivälineitä.
 • Museot: Tutustukaa tieteeseen ja luontoon esimerkiksi Luonnonhistoriallisessa museossa, joka voi innostaa nuoria oppijoita.

Seikkailu

 • Retkeily: Lähellä sijaitsevat retkeilypolut, kuten sentier littoral, mahdollistavat perheystävälliset päiväretket.

Tässä on vain pieni otos siitä, mitä voit kokea Nizzassa lastesi kanssa. Muista suunnitella päiviänne lasten jaksamisen mukaan, pitäen huolta riittävistä tauoista ja nesteytyksestä.

Nizza sää

Nizzassa voit nauttia Välimeren ilmastosta, joka tarjoaa leudot talvet ja lämpimät kesät. Kosteus on yleensä matalalla, ja aurinkoisia päiviä on runsaasti läpi vuoden.

Tammikuu

Tammikuussa lämpötilat Nizzassa ovat yleensä +8°C ja +13°C välillä. Voit odottaa noin viisi sadepäivää kuukauden aikana.

Helmikuu

Helmikuussa sää pysyy samankaltaisena kuin tammikuussa, mutta aurinkoisia päiviä saatetaan nähdä hieman enemmän.

Maaliskuu

Maaliskuun aikana voit jo tuntea lämmön kasvavan. Keskilämpötila nousee +9°C ja +14°C välille.

Huhtikuu

Huhtikuussa lämpötila kohoaa ja kevätaurinko lämmittää ilman +11°C ja +16°C välille. Sateet vähenevät edelleen.

Toukokuu

Toukokuu tuo Nizzaan kesäisen sään. Lämpötilojen nousu tekee siitä ihanteellisen kuukauden vierailla.

Kesäkuu

Kesäkuussa lämpötilat nousevat +18°C ja +23°C välille. Merituuli viilentää Nizzan polttavia kesäpäiviä.

Heinäkuu

Heinäkuu on Nizzan kuuminta aikaa. Lämpötilat voivat nousta jopa +20°C ja +26°C välille, ja kaupunki täyttyy lomailijoista.

Elokuu

Elokuussa sää jatkuu kuumana, mutta rannikolla voi olla vilvoittavaa tuulta ja lämpötila pysyttelee heinäkuun tasolla.

Syyskuu

Syyskuussa lämpötilat alkavat laskea hieman, mutta silti ovat miellyttävän lämpimiä +15°C ja +25°C välillä, mikä tekee siitä suositun kuukauden matkailijoille.

Marraskuu

Marraskuussa sää Nizzassa viilenee. Lämpötilat voivat laskea +10°C ja +16°C välille, mutta sateiden määrä kasvaa.

Joulukuu

Joulukuussa Nizzan lämpötilat laskevat edelleen, mutta aurinkoisia päiviä on silti runsaasti, ja lämpötilat pysyttelevät noin +7°C ja +13°C välillä.

Kellonaika

Matkustaessasi Nizzaan, muista, että kellonaika vaihtelee Suomen ja Ranskan välillä.

Nizzassa kello on tavallisesti yksi tunti Suomen aikaa jäljessä. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kun Suomessa on kello 15:00, Nizzassa kello on 14:00.

Ranska noudattaa Keski-Euroopan aikavyöhykettä (CET), ja kuten Suomessakin, siellä siirrytään kesäaikaan keväisin.

Kesäaikana ero voi kuitenkin olla vain puoli tuntia, riippuen siitä, onko Suomessa jo siirrytty kesäaikaan.

Nizzassa kesäaika alkaa yleensä maaliskuun viimeisenä sunnuntaina ja päättyy lokakuun viimeisenä sunnuntaina. Tällöin kelloja siirretään Nizzassa eteenpäin yhden tunnin verran.

Kun suunnittelet päiväohjelmaasi Nizzassa, kannattaa pitää mielessä aikaero.

Näin esimerkiksi ravintolavaraukset tai nähtävyyksien aukioloajat eivät tule yllätyksenä.

Aikaero on niin pieni, että useimmiten sopeutuminen uuteen aikaan tapahtuu nopeasti.

Kun palaa Suomeen, kellon viisareita tulee taas siirtää tunti eteenpäin.

Tämän pienen aikaeron vuoksi matkustaminen Nizzaan on useimmille vaivatonta.

Muista kuitenkin aikaero, etenkin jos olet ajoittamassa yhteydenottoja Suomeen matkasi aikana.

Katso lisää matkakohteista maasta: