Riika

Riika matkakohteena: Koe Latvian helmi Puolanlahden rannalla

Riika on yksi Baltian helmistä. Se tarjoaa monipuolisen kattauksen kulttuuria, historiaa ja modernia elämänmenoa. Tämä Latvian pääkaupunki hivelee niin arkkitehtuurin ystävien kuin kulinaristienkin aisteja.

Kun astut vanhankaupungin mukulakivikatujen varrelle, Riikan historia elävöityy silmiesi edessä. UNESCO maailmanperintökohteisiin lukeutuva historiallinen keskus on täynnä kiehtovia tarinoita ja näkemyksellistä arkkitehtuuria, jotka odottavat sinua.

Matkailukokemuksesi syvenee, kun suuntaat Riikan keskustasta hieman sivuun ja löydät kaupungin uudet, nousevat kaupunginosat, joka tuo esiin kaupungin dynaamisen luonteen.

Riikaan matkustaminen on helppoa, sillä lennot ovat usein edullisia ja kaupunki itsessään tarjoaa riittävästi nähtävää ja koettavaa viikonlopun pikalomalle. Sinun ei tarvitse matkustaa kauas löytääksesi kulttuurin ja rentoutumisen täydellisen yhdistelmän – Riika odottaa sinua.

Arjen kiireet unohdat helposti Riikan lukuisissa puistoissa ja kahviloissa, jotka tarjoavat hengähdystauon kaupunkielämän menosta.

Etsitpä sitten ainutlaatuisia ostosmahdollisuuksia, haluat nauttia kulttuuritarjonnasta tai vain kuljeskella ja ihastella kaupungin arkkitehtonista kauneutta, Riika tarjoaa jokaiselle jotakin.

Matkakohteena Riika

Riika on Latvian pääkaupunki ja tunnetaan Baltian kauneimpana kaupunkina. Vieraillessasi Riikassa huomaat, että se on erinomainen valinta niin kulttuuriin kuin historiaankin syventyville matkailijoille. Kaupunki tarjoaa laajan kirjon nähtävyyksiä ja elämyksiä niin taiteen kuin arkkitehtuurin ystäville.

 • Kulttuuritarjonta: Riika hemmottelee vierailijoitansa rikkaalla kulttuuritarjonnalla, johon kuuluu mm. konsertteja ja näyttelyitä.
 • Historialliset kohteet: Vanhakaupunki, joka on UNESCO maailmanperintökohde, kutsuu kapeille mukulakivikaduilleen tutustumaan menneiden aikojen tunnelmaan.

Kaupunki yllättää monipuolisuudellaan, oli kyse sitten shoppailuista viihtyisissä pikkuputiikeissa tai jääkiekko-ottelun seuraamisesta elävässä urheilutapahtumassa.

Riikaan on helppo matkustaa myös lyhyille viikonloppulomille, sillä lennot sinne ovat usein edulliset. Riikan lämpötilat kutsuvat kävelyretkille erityisesti kesäaikaan, jolloin sää on miellyttävän leuto.

Aktiivisille lomailijoille Riika tarjoaa mahdollisuuden yhdistää kulttuurielämykset fyysiseen liikuntaan. Voit esimerkiksi vuokrata pyörän ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Tarkista Riikan ajankohtaiset tapahtumat ja suunnittele vierailusi niin, että pääset nauttimaan kaupungin eläväisestä tunnelmasta.

Riika nähtävyydet

Riika on täynnä historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä, jotka odottavat löytämistään. Vanhakaupunki on kaupungin sydän, joka on tunnettu kapeista mukulakivikaduistaan ja runsaasta arkkitehtuuristaan.

 • Vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu alue tarjoaa pääsyn lukuisiin näkemisen arvoisiin rakennuksiin.
 • Riian tuomiokirkko on yksi Baltian tärkeimmistä goottilaisista kirkkorakennuksista.
 • Riian linna on ollut tärkeä kaupungin historiassa ja se toimii nykyään Latvian presidentin asuinpaikkana ja useiden museoiden sijaintipaikkana.
 • Vapauden monumentti on Riian symboli ja tärkeä kokouspaikka, joka kunnioittaa Latvian itsenäisyyden taistelijoita.

Jos haluat tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin, Riika tarjoaa monipuolisen valikoiman museoita.

Voit vierailla esimerkiksi Latvian kansallismuseossa tai kokea jotain erikoista Chocolate Roomille, jossa makean ystävät voivat nauttia suklaan historiasta ja tilata herkullisia käsintehtyjä makeisia.

Riika on ihanteellinen myös lapsiperheille, sillä kaupungista löytyy useita attraktioita jotka viehättävät kaiken ikäisiä.

Kannustamme sinua tutustumaan näihin nähtävyyksiin, joista Riika on ylpeä. Jokainen nähtävyys on osa kaupungin ainutlaatuista tarinaa ja kulttuuriperintöä.

Tekemistä Riikassa

Riika tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille matkailijoille. Kaupunki yhdistää historiallisen charmansa ja modernin elämäntyylin, minkä ansiosta sinulla on mahdollisuus kokea ainutlaatuisia hetkiä tässä Baltian helmessä.

Kulttuuri ja historia

 • Vanhakaupunki – Kävele kapeilla mukulakivikaduilla ja ihaile gotiikan, barokin ja uusklassismin arkkitehtuuria.
 • Riian linna – Tutustu Latvian kansallismuseoon ja sen arvokkaaseen historiaan.
 • Vapaudenpatsas – Ota kuva tämän Latvian itsenäisyyden symbolin luona.

Ostokset ja paikalliset tuotteet

 • Keskustorit – Etsi tuoretta paikallista tuotantoa ja käsintehtyjä käsitöitä.
 • Bergan basaari – Tee löytöjä tässä ainutlaatuisessa ulkoilmamarkkinassa.
 • Laima-suklaa – Hanki maistuvaa Laima-suklaata, joka on yksi Latvian tunnetuimmista herkuista.

Viihde ja rentoutuminen

 • Ooppera- ja balettiteatteri – Nauti korkeatasoisista esityksistä ja elegantista tunnelmasta.
 • Jūrmalan ranta – Rentoudu ja nauti auringosta Jurmalan kauniilla hiekkarannoilla.

Perheille sopivat Aktiviteetit

 • Riian eläintarha – Vietä päivä tutkien eläinten maailmaa.
 • Latvian tieteen keskus – Osallistu interaktiivisiin näyttelyihin ja oppimiskokemuksiin, jotka sopivat erityisesti lapsille.

Riika turvallisuus

Yleinen turvatilanne

Riiassa voit yleisesti ottaen tuntea olosi turvalliseksi. Kuten missä tahansa kaupungissa, on suositeltavaa säilyttää tavallista varovaisuutta erityisesti väkijoukoissa ja turistialueilla, jotta voit välttyä mahdollisilta taskuvarkauksilta tai huijauksilta.

Liikkuminen kaupungissa

Liikkuessasi kaupungin halki, pidä arvotavarasi piilossa ja käytä hotellin turvalokeroa arvokkaiden esineiden säilyttämiseen.

Riiassa on suositeltavaa käyttää virallisia taksipalveluita välttääksesi mahdolliset ylihinnoitellut kyydit.

Valppaus liikenteessä

Keskustaa lukuun ottamatta jalankulkijoiden tulisi olla erityisen valppaita liikenteessä, sillä liikennesääntöjen noudattaminen ei aina ole yhtä tarkkaa kuin Suomessa.

Yöaikaan suositellaan välttämään syrjäisiä alueita ja pysymään valaistuilla, vilkasliikenteisillä kaduilla.

Poliisin läsnäolo

Poliisi valvoo aktiivisesti kaupunkia. Tämä lisää turvallisuuden tunnetta. Mikäli kohtaat ongelmia, poliisiasema on paikka, jossa voit saada apua ja ohjeistusta.

Muista, että omaan käyttäytymiseen vaikuttamalla voit suuresti edistää omaa turvallisuuttasi. Pidä omaisuutesi lähelläsi. Noudata myös paikallisia liikennesääntöjä ja vältä tarpeetonta riskinottoa.

Lasten kanssa Riikassa

Riika tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja kokemuksia perheen pienimmillekin. Kaupunki on suosittu kohde lapsiperheille, tarjoten sekä kulttuurisia että viihdyttäviä vaihtoehtoja kaiken ikäisille.

Nähtävyydet ja aktiviteetit:

 • Vanhakaupunki: Viehättävät kadut ja historialliset rakennukset tekevät alueesta mielenkiintoisen tutkimusretken.
 • Eläintarha: Latvian kansalliseläintarhassa voit nähdä monenlaisia eläimiä ja oppia niiden elämästä.
 • Zinoo-tiedekeskus: Interaktiivinen keskus, jossa lapset voivat oppia tieteen ihmeistä leikin kautta.

Aktiviteettiehdotuksia:

 • Vierailu Suureen Kirkkopuistoon (Lielā Ķīpsala) leikkimään ja nauttimaan eväistä.
 • Lido vapaa-ajankeskus tarjoaa leikkipaikkoja ja perheystävällistä ruokaa.
 • Uimahallit, joissa on lastenallas ja liukumäkiä.

Majoitus:

 • Valitse hotelli, jossa on tarjolla lapsiperheille soveltuvia palveluita ja huoneita.

Kun matkustat Riikaan lasten kanssa, suunnittele päivät rauhalliseen tahtiin. Pysähdy leikkipaikoilla ja nauti kaupungin lapsiystävällisistä kahviloista ja ravintoloista. Riikassa on helppo liikkua ja löytää tekemistä, joka sopii koko perheen tarpeisiin.

Riika sää

Kun suunnittelet matkaa Riikaan, on tärkeää ottaa huomioon kaupungin säätiedot. Riian ilmastoon vaikuttavat sen sijainti Itämeren rannalla ja leuto meri-ilmasto. Tämä tarkoittaa, että sää voi olla muuttuvainen, ja lämpötilavaihtelut voivat olla yllättäviä.

Kesäkaudella Riian sää on yleensä miellyttävän lämmin. Keskimääräiset lämpötilat liikkuvat:

 • Kesäkuu: 15–20°C
 • Heinäkuu: 17–25°C
 • Elokuu: 16–23°C

Kesä on erinomaista aikaa vierailla Riian vilkkaissa kahviloissa ja nauttia ulkona järjestettävistä tapahtumista.

Talvikaudella sää kylmenee, ja Riikassa on mahdollista kokea lumisia talvipäiviä. Lämpötilat laskevat usein nollan alapuolelle:

 • Joulukuu: -2–3°C
 • Tammikuu: -5–0°C
 • Helmikuu: -5–1°C

Lämpötilojen lisäksi Riikan sää voi yllättää sateilla ja tuulilla, joten pakkaa matkalaukkuusi säänmukaiset varusteet. Tuulisten ja sateisten päivien varalta kannattaa ottaa mukaan sateenkestävä takki ja tukevat kengät.

Täsmälliset sääennusteet ja tietoa Riian kymmenen päivän säätilasta löydät klikkaamalla tästä: 10 päivän sää.

Riika kellonaika

Kun suunnittelet matkaa Riikaan, on tärkeää huomioida paikallinen kellonaika.

Riika sijaitsee Itä-Euroopan aikavyöhykkeellä (EET). Kesäaikana (EEST) se on +3 tuntia Greenwichin aikaan (GMT) nähden ja talviaikana +2 tuntia.

Kesäaikaan siirtyminen:

 • Päivämäärä: 31. maaliskuuta
 • Muutos: Kelloja käännetään +1 tunti eteenpäin

Talviaikaan siirtyminen:

 • Päivämäärä: 27. lokakuuta
 • Muutos: Kelloja käännetään -1 tunti taaksepäin

Riiassa ja Suomessa on käytössä sama kellonaika, joten aikaerosta ei tarvitse huolehtia.

Tämä tekee matkustamisesta erittäin kätevää, sillä sinun ei tarvitse sopeutua uuteen aikatauluun tai miettiä aikaeroa.

Matkustettaessa tarkista aina ennen lähtöä, onko kesä- tai talviajan muutos juuri tulossa, jotta pidät huolen oikean ajan seuraamisesta.

Katso lisää matkakohteista maasta: