Viipuri

Viipuri matkakohteena: Historiallisen kaupungin helmet

Viipuri on kiehtova matkakohde, joka tarjoaa monipuolisia elämyksiä kaikenikäisille. Kesäisin perheet löytävät sieltä runsaasti tekemistä, ja kaupungin historiallinen tunnelma sekä moderni palvelutarjonta miellyttävät niin pariskuntia kuin pieniä ryhmiäkin. Talviaikaan Viipurissa on mahdollisuus nauttia ostosmahdollisuuksista ja paikallisista ruokaelämyksistä, jotka tarjoavat makumatkan itänaapurimme kulttuuriin.

Kaupungissa voit aistia historiallisen Venäjän ja Suomen yhtymäkohdat, sillä Viipuri on ollut osa molempien maiden historiaa. Tämä näkyy kaupunkikuvassa esimerkiksi arkkitehtuurissa ja museoissa. Vaikkakin Viipurin turvallisuustilanne on verrattavissa muihin Euroopan kaupunkeihin, matkailijan on hyvä noudattaa tervettä järkeä ja valppautta samoin kuin muualla matkustaessa.

Viipuri toivottaa sinut tervetulleeksi tutkimaan sen nykyisyyttä ja uppoutumaan sen menneisyyden tarinoihin. Kaupunki on muuttunut ja modernisoitunut vuosien saatossa, mutta pitää yhä sisällään lämpimän odotuksen matkailijoita kohtaan. Ei ole väliä, vierailetko Viipurissa ensimmäistä kertaa tai oletko jo kaupungin kokenut konkarikävijä – jokainen vierailu on ainutlaatuinen ja tarjoaa mahdollisuuden luoda uusia muistoja.

Matkakohteena Viipuri

Viipuri tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan sekä rikkaasta historiastaan, mikä tekee siitä houkuttelevan matkakohteen. Kesäisin kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet perhelomalle tai pienemmille ryhmille. Viipyä voivat myös pariskunnat nauttien romanttisesta tunnelmasta.

Nähtävyydet ja aktiviteetit:

 • Historialliset kohteet: Viipuri on täynnä kiehtovia historiallisia rakennuksia ja monumentteja.
 • Ostokset: Paikallisilla markkinoilla voit tehdä löytöjä ja nauttia edullisista hinnoista.
 • Gastronomia: Kokeile paikallisia erikoisuuksia ja tutustu alueen ruokakulttuuriin.

Hotellit:

 • Hotelli Victoria: Sijaitsee Viipurin torin reunalla, sopii liikuntaesteisille ja tarjoaa moderneja mukavuuksia.
 • Atlantik Hotel: Suosittu hotelli linnan lähellä, jossa yhdistyvät mukavuus ja hyvä sijainti.

Talviaikaan ostosmahdollisuudet ja ruokakulttuuriin tutustuminen ovat suosittuja tekemisiä. Viipurissa voit kokea myös vieraanvaraisuuden ja kulttuurien kirjon. Kadut ovat yhdistelmä historiallista charmia ja modernia elämänmenoa, missä voit aistia kaupungin monitahoisen historian.

Viipuri nähtävyydet

Kun vierailet Viipurissa, sinulla on mahdollisuus kokea kaupungin rikas historia ja kulttuuriperintö ainutlaatuisten nähtävyyksien kautta.

Viipurin Linna on kaupungin tunnetuin maamerkki. Sen torni, joka on restauroitu vuonna 2017, tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ympäri kaupunkia. Tämän keskiaikaisen linnan muurien sisällä piilee monta tarinaa ja historian havinaa.

Lisäksi Viipurin taidemuseo, jonka kokoelmat ovat ensiluokkaisia, tarjoaa kulttuurin ystäville ainutlaatuisia elämyksiä. Täältä löydät taideaarteita, jotka kertovat paitsi paikallisesta myös kansainvälisestä taidehistoriasta.

Pietari-Paavalin kirkko ja Viipurin vanhan tuomiokirkon kellotorni ovat molemmat merkittäviä arkkitehtuurisia muistomerkkejä, jotka heijastavat kaupungin uskonnollista ja historiallista menneisyyttä. Nämä rakennukset ovat ihailtavia niin arkkitehtuurin kuin historiansa puolesta.

Viipurin kaupunginkirjasto, suunniteltu legendaarisen Alvar Aallon toimesta, on arkkitehtoninen helmi, joka houkuttelee sekä rakennustaiteen että kirjallisuuden ystäviä.

Älä unohda myöskään kävellä Viipurin vanhassa kaupungissa, jossa voit ihailla monet historialliset rakennukset ja rauniot, jotka kertovat kaupungin monivaiheisesta menneisyydestä. Kaupungin mäkiset kadut ja jugendtyyliset rakennukset luovat miljöön, joka on sekä visuaalisesti että historiallisesti kiehtova.

Tekemistä Viipurissa

Viipuri tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ja kokemuksia vierailijalleen. Kaupunki hehkuu historiaa ja arkkitehtuuria, jonka lisäksi löydät viihdykettä ja ulkoilumahdollisuuksia.

Kulttuuri ja historia

 • Alvar Aallon kirjasto: Tutustu kuuluisan suomalaisen arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaan rakennukseen.
 • Historialliset rakennukset: Kierrä kaupungin lukuisia historiallisia rakennuksia ja ime niistä inspiraatiota.

Viihde ja ulkoilu

 • Huvipuistot: Nauti kesäpäivistä Viipurin huvipuistossa, joka tarjoaa hauskanpitoa kaikenikäisille.
 • Vesillä liikkuminen: Vuokraa soutu- tai polkuvene ja koe Viipurin vesistöt omassa tahdissasi.
 • Laivakierrokset: Osallistu risteilylle ja näe Viipurin maisemat veden päältä.

Ostokset ja gastronomia

 • Käy ostoksilla paikallisissa liikkeissä ja markkinoilla, ja ota maistiaisia alueen ruokatarjonnasta.

Valitse mieleisesi aktiviteetti tai yhdistele niitä omannäköiseesi päivään. Viipuri toivottaa sinut tervetulleeksi nauttimaan sen tarjonnasta.

Viipuri turvallisuus

Kun suunnittelet matkaa Viipuriin, on turvallisuus yksi tärkeimmistä harkittavista seikoista. Viipurin turvallisuustaso vaihtelee, ja sinun on oltava tietoinen paikallisista olosuhteista.

Henkilökohtainen turvallisuus:

 • Vältä liikkumista yksin öisin.
 • Pidä henkilökohtaiset tavarasi aina valvonnassa.
 • Vältä ylenmääräistä alkoholin käyttöä.

Taskuvarkaudet ja huijaukset:

 • Ole tarkkana väkijoukoissa.
 • Käytä mieluummin korttimaksua käteisen sijaan.

Liikenneturvallisuus:

 • Käytä taksipalveluja, etenkin yöaikaan.
 • Varmista auton ajaminen vain luotettavilla ja vakuutetetuilla kuljettajilla.

Yleiset turvallisuusohjeet:

 • Noudata paikallisia lakeja ja säädöksiä.
 • Pidä matkustusasiakirjasi turvassa ja helposti saatavillesi.

Turvallisuustilanne voi muuttua äkillisesti, joten seuraa suomalaisen ulkoministeriön matkustustiedotteita ennen matkaa ja matkan aikana. Pysy ajan tasalla paikallisista uutisista ja noudata viranomaisten ohjeita.

Viipuri lasten kanssa

Kun matkailette Viipurissa lasten kanssa, löytyy kaupungista useita perheille sopivia aktiviteetteja ja palveluita. Kaupunki tarjoaa idyllisiä puistoja ja lapsiystävällisiä kahviloita, jotka tekevät päivästänne miellyttävän. Lisäksi, pieniä seikkailijoita viehättävät kirja- ja lelukaupat, jotka tarjoavat runsaasti tutkittavaa ja uusia aarteita.

Palvelut:

 • Supermarketit: Tärkeää on varmistaa, että tarvittavat perustarvikkeet, kuten ruoka ja vaipat, ovat helposti saatavilla.

Aktiviteetit:

 • Meripäivät: Heinäkuun lopussa järjestettävät tapahtumat tarjoavat runsaasti toimintaa lapsille.
 • Puistot: Viehättävät viheralueet soveltuvat erinomaisesti piknikille tai rentoon oleskeluun.

Muistakaa tarkistaa, että matkakohteessa on lapsille kiinnostavaa toimintaa sekä tarvittavat mukavuudet, jotka takaavat sujuvan matkan. Viipuri on panostanut viime vuosina palveluidensa kehittämiseen, tehden siitä entistä houkuttelevamman perheille.

Viipuri sää

Sään ymmärtäminen on tärkeää, kun suunnittelet matkaasi Viipuriin. Lämpötilat vaihtelevat kuukausittain ja säätilat voivat muuttua nopeasti.

Tammikuu

Tammikuussa Viipurissa on tyypillisesti kylmää. Lämpötilat voivat laskea jopa -20°C pakkasen puolelle.

Helmikuu

Helmikuu on samankaltainen tammikuun kanssa, kylmä ja usein lumisade mahdollisuuksia. Yölämpötilat voivat olla hyvin alhaisia.

Maaliskuu

Maaliskuun aikana alkaa näkyä kevään merkkejä, mutta sää voi silti olla arvaamaton. Lämpötilat nousevat hiljalleen.

Huhtikuu

Huhtikuussa lumet alkavat sulaa ja päivälämpötilat voivat nousta yli 0°C. Kuitenkin öisin on edelleen pakkasta.

Toukokuu

Toukokuu on kevätkuukausista lämpimin, jolloin päivälämpötilat kohoavat usein yli 10°C ja säät ovat selkeämpiä.

Kesäkuu

Kesäkuussa voi odottaa lämpimiä päiviä, jolloin lämpötilat voivat nousta yli 20°C ja sää on useimmiten poutainen.

Heinäkuu

Heinäkuu on yleisesti vuoden lämpimin kuukausi Viipurissa. Lämpötilat voivat kohota yli 25°C ja sateet ovat harvinaisempia.

Elokuu

Elokuussa lämpötilat alkavat hieman laskea, mutta päivät ovat edelleen lämpimiä ja sateet ovat mahdollisia.

Syyskuu

Syyskuussa lämpötila laskee ja päivät voivat olla viileämpiä, jopa 5-7°C yöllä. Helle on kuitenkin edelleen mahdollista päiväsaikaan.

Marraskuu

Marraskuussa sää viilenee selvästi ja yölämpötilat voivat laskea pakkasen puolelle. Sade muuttuu usein lumeksi.

Joulukuu

Joulukuussa Viipurissa on usein kylmää ja lumisadetta. Lämpötilat pysyvät usein pakkasen puolella jopa päiväsaikaan.

Viipuri kellonaika

Kun matkustat Viipuriin, on tärkeää muistaa kellonajan tarkistus. Viipuri sijaitsee Itä-Euroopan aikavyöhykkeellä (GMT+3), joten kellonajassa on tietty ero Suomen aikaan nähden.

Kesäaika: Jos Suomessa noudatetaan kesäaikaa, eroa ei välttämättä ole, sillä molemmat maat siirtyvät kesäaikaan samana päivänä.

Talviaika: Kun Suomi palaa talviaikaan, Viipurissa kello on yhden tunnin edellä.

Tässä yksinkertainen taulukko, joka auttaa sinua hahmottamaan aikaeron Suomen ja Viipurin välillä vuoden eri aikoina:

Suomi Viipuri (Talviaika) Viipuri (Kesäaika)
GMT+2 GMT+3 GMT+3
12:00 13:00 12:00
18:00 19:00 18:00
00:00 01:00 00:00

Jos olet matkustamassa Viipuriin, muista siis tarkistaa aikaero etukäteen, jotta osaat suunnitella päiväsi oikein. Erityisesti julkisen liikenteen aikataulut ja varaukset voivat vaatia huolellista suunnittelua.

Katso lisää matkakohteista maasta: