Zürich

Zürich matkakohteena: Kiehtovan kulttuurin ja luonnon helmi

Zürich tarjoaa matkakohteena monipuolista nähtävää ja koettavaa, yhdistellen perinteistä sveitsiläistä charmia moderniin kaupunkielämään. Sveitsin suurimpana kaupunkina se sijaitsee viehättävästi Zürich-järven rannalla, tarjoten sinulle sekä kauniita luontomaisemia että urbaania sykettä. Kaupungin saksankielinen ilmapiiri kietoo sinut kulttuurihistoriallisen ja taloudellisen merkittävyytensä tunnelmaan, tehden siitä ihanteellisen kohdepisteen sekä kulttuurin että liike-elämän matkailijoille.

Zürichiin tutustuminen on helppoa ja mukavaa, sillä sen kompakti koko mahdollistaa keskeisten nähtävyyksien kattamisen jopa lyhyelläkin visiitillä. Voit kävellä ihastuttavassa vanhassakaupungissa, ihailla Limmat-joen varren idyllisiä maisemia ja tutustua kaupungin maamerkkeihin, kuten Bahnhofstrasseen – yhteen maailman tunnetuimmista ostoskaduista – ja Zürichin oopperataloon. Kaupunki on myös tunnettu korkeatasoisista ravintoloistaan ja eloisasta yöelämästään, jotka tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja päivän päätteeksi.

Vaikka Zürich onkin tunnettu korkeasta elintasostaan ja hintatasostaan, se ei tarkoita, etteikö sieltä löytyisi monenlaista tekemistä joka budjetille. Sinun ei tarvitse kuluttaa suuria summia päästäksesi nauttimaan kaupungin kulttuuritarjonnasta, sillä monet museot ja galleriat tarjoavat ilmaisia tai edullisia sisäänpääsymaksuja. Lisäksi kaupunki on täynnä kauniita puistoja ja ilmaisia kävelyreittejä, jotka antavat sinulle mahdollisuuden ihailla Zürichin ainutlaatuista kauneutta ja rentoutua häikäisevässä luontoympäristössä.

Matkakohteena Zürich

Zürich tarjoaa monipuolisia kokemuksia jokaisen matkailijan makuun. Kaupunki on Sveitsin taloudellinen keskus ja se tunnetaan korkeasta elintasostaan. Zürichin sijainti vesistöjen ja Alppien läheisyydessä luo upeat puitteet sekä luonnon että kaupunkiaktiviteettien nauttimiseen.

Vuodenajat:
Zürich on viehättävä matkakohde ympäri vuoden. Keväällä ja kesällä voit nauttia kaupungin elävästä kulttuurielämästä ja lukuisista festivaaleista. Syksyllä huomaat lehtien värikylläiset sävyt ja talvella Alpit kutsuvat laskettelun ja muiden talviurheilulajien pariin.

Kielitaito:
Paikalliset ovat kielitaitoisia; vaikka Zürich kuuluu saksankieliseen Sveitsiin, englannilla pärjäät hyvin.

Hintataso:
Pidä mielessä, että Zürich on kallis kaupunki. Etenkin hotellien ja ravintoloiden hinnat voivat olla korkeat, mutta palvelun laatua pidetään vastaavasti korkeana.

 • Ostokset:
  • Kansainväliset huippumerkit
  • Ainutlaatuisia pikkuputiikkeja
  • Paikallisia erikoisuuksia

Zürichistä löydät myös erilaisia kortteleita, jotka tarjoavat taidetta, designia ja yöelämää. Kaupunki on kehittynyt kansainväliseksi metropoliksi, jossa historia kohtaa modernin elämäntyylin. Menemällä sinne sinulla on mahdollisuus kokea sekä perinteiset nähtävyydet että uusi, vapautuneempi kulttuurielämä.

Zürich nähtävyydet

Kun vierailet Zürichissä, sinulla on mahdollisuus kokea monipuolinen valikoima nähtävyyksiä. Kohokohtiin kuuluu Zoologinen puutarha, joka hemmottelee luonnonystäviä monilla eläinlajeilla ja hyvin hoidetuilla elinympäristöillä. Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneet voivat ihailla Grossmünsterin kirkkoa, joka on kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä. Tämän lisäksi Bahnhofstrasse tarjoaa ylellisiä ostosmahdollisuuksia maailmankuuluilla liikkeillään.

 • Zürichin järviristeily antaa sinulle mahdollisuuden nähdä kaupungin ja sen ympäristön vesiltä käsin, tarjoten ainutlaatuisen näkökulman alueen maisemiin.
 • Vuorten ystävät voivat vaeltaa Üetliberg-vuorelle, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät kaupungin ylle.

Lisäksi Rheinfall, Euroopan suurin vesiputous, sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Zürichistä. Sen 150 metriä leveä ja 23 metriä korkea putous on vaikuttava näky. Zürichin lähistö tarjoaa myös mahdollisuuksia päiväretkiin, joilla voit tutustua Sveitsin kauniiseen luontoon ja muihin kaupunkeihin.

Zürich tarjoaa kulttuurinystävälle myös lukuisia museoita ja gallerioita. Jos haluat kokea paikallista elämänmenoa, suosittelen pysähtymään jossakin monista kahviloista, baareista tai ravintoloista, joita löytyy joka lähtöön. Zürich on monipuolinen matkakohde, jossa yhdistyvät kulttuuri, historia ja luonnon kauneus.

Zürich tekemistä

Kun vierailet Zürichissä, löydät runsaasti aktiviteetteja, jotka täyttävät päiväsi mielenkiinnolla ja elämyksillä. Kaupunki tarjoaa monipuolista toimintaa kaikenikäisille ja mielenkiinnon kohteita riittää joka lähtöön.

Ulkoilma-aktiviteetit

 • Uetliberg-vuori: Lähde patikoimaan tai maastopyöräilemään ja nauti upeista maisemista kaupungin yllä.
 • Zürichin järvi: Kävele järvenrantareittiä, vuokraa vene tai osallistu järjestetylle risteilylle.

Kulttuuri ja historia

 • Sveitsin kansallismuseo: Tutustu maan kulttuurihistoriaan suosituimmassa museossa.
 • Vanha kaupunki: Kuljeskele kapeilla, historiallisilla kaduilla ja ihaile perinteistä arkkitehtuuria.

Taide ja viihde

 • Etsi uusia näyttelyitä ja teoksia kaupungin gallerioissa.
 • Koe paikallista yöelämää vapautuneessa kulttuurielämässä.

Muuta tekemistä

 • Ota kuvia: Dokumentoi matkasi valokuvin kauniista maisemista ja kaduista.
 • Kulinaristiset nautinnot: Maista Sveitsin herkkuja ja kansainvälisiä makuja eri puolilta kaupunkia.

Zürichin monipuoliset aktiviteetit takaavat, että jokaiselle löytyy jotakin. Olitpa sitten luonnon ystävä, kulttuurin tai historian harrastaja, tai vain etsimässä rentouttavaa irtiottoa arjesta, Zürich ei petä odotuksiasi.

Zürich turvallisuus

Zürich on yksi maailman turvallisimmista kaupungeista, ja se tarjoaa matkailijoille turvallisen ympäristön tutkia ja nauttia siitä, mitä kaupungilla on tarjota. Yöaikaan turvallisuusindeksi on 80/100, mikä on parempi kuin Suomen keskiarvo 69.

Kun liikut Zürichissä:

 • Pidä henkilökohtaiset tavarasi lähelläsi ja ole tietoinen ympäristöstäsi, erityisesti vilkkailla turistialueilla ja julkisessa liikenteessä.
 • Noudata paikallisia liikennesääntöjä ja käytä heijastimia pimeän aikaan.

Pysy ajan tasalla:

 • Tarkasta ennen matkaa Ulkoministeriön matkustustiedotteet Zürichin alueelta.
 • Tutki paikallisia lakeja ja sääntöjä voidaksesi kunnioittaa paikallista kulttuuria ja käytäntöjä.

Hätätilanteessa:

 • Sveitsin hätänumero on 112. Soita tähän numeroon missä tahansa hätätilanteessa.
 • Löydät poliisin ja ensiapupisteet helposti kaupungista.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Zürichissä voit tuntea olosi turvalliseksi. Kaupunki on sitoutunut ylläpitämään korkeaa turvallisuustasoa sen asukkaille ja vierailijoille. Edellä mainitut varotoimet ja tietoisuus auttavat nauttimaan matkastasi ilman huolia.

Zürich lasten kanssa

Zürichissä matkustaminen lasten kanssa tarjoaa runsaasti aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille. Tutustuminen kaupunkiin perheen pienimpien kanssa on vaivatonta ja palkitsevaa.

Zürichin eläintarha on ehdoton vierailukohde. Se on yksi Euroopan arvostetuimmista ja koti lähes 2000 eri eläinlajille. Tilava ja hyvin suunniteltu alue sopii mainiosti päiväretkeen, ja se tarjoaa oppimiskokemuksia kaiken ikäisille lapset.

Kun kaupunkiin tutustumisen hetki koittaa, hyödynnä lapsiystävälliset kahvilat ja ravintolat. Kaupunki tarjoaa monipuolisia ruokaelämyksiä, joista löytyy vaihtoehtoja myös nuorille matkailijoille.

Puistot ja leikkipaikat tarjoavat virkistäviä hengähdystaukoja ja ihanteellisia paikkoja, joissa lapset voivat purkaa energiaansa. Zürich on täynnä vehreitä puistoja, joissa voit nauttia piknikistä tai vain rentoutua raikkaassa ilmassa.

Jos sää sattuu olemaan sateinen tai haluatte vaihtelua ulkoaktiviteetteihin, Zürichin museot ovat oivallisia kohteita. Monet niistä tarjoavat interaktiivisia näyttelyitä, jotka ovat sekä viihdyttäviä että opettavaisia.

Liikkuminen Zürichissä:

Zürich on helppo kaupunki liikkua lasten kanssa, sillä julkisen liikenteen verkosto on laaja ja kattava. Voit hankkia päivä- tai viikkolipun, jolla pääset helposti liikkumaan paikasta toiseen.

Zürich sää

Zürichin sään ymmärtäminen auttaa sinua suunnittelemaan matkaasi paremmin. Kaupungin ilmasto on lauhkean mannermainen, mikä tarkoittaa, että vuodenajat ovat selkeät: lämpimät kesät ja viileät talvet.

Tammikuu

Keskimääräinen lämpötila: -2°C to 2°C
Tammikuussa on Zürichissä usein pakkasta ja välillä sataa lunta, joten pukeudu lämpimästi.

Helmikuu

Keskimääräinen lämpötila: -1°C to 5°C
Helmikuussa sää alkaa vähitellen lämmetä, mutta sää on edelleen viileä ja mahdollinen lumisateiden aika.

Maaliskuu

Keskimääräinen lämpötila: 1°C to 9°C
Maaliskuuhun mennessä lumisateiden mahdollisuus vähenee ja päivät alkavat olla pidempiä.

Huhtikuu

Keskimääräinen lämpötila: 4°C to 14°C
Huhtikuussa kevät on selvästi ilmassa, ja sää lämpenee, mutta sateet ovat yleisiä.

Toukokuu

Keskimääräinen lämpötila: 8°C to 18°C
Toukokuussa voit nauttia keväisemmistä lämpötiloista ja pitenevistä päivistä.

Kesäkuu

Keskimääräinen lämpötila: 11°C to 21°C
Kesäkuussa kesä saapuu Zürichiin, ja sää muuttuu lämpimämmäksi ja miellyttävämmäksi.

Heinäkuu

Keskimääräinen lämpötila: 14°C to 24°C
Heinäkuussa on vuoden lämpimintä aikaa, jolloin on hyvä sää ulkoiluun ja järvien ympäristössä rentoutumiseen.

Elokuu

Keskimääräinen lämpötila: 14°C to 24°C
Elokuussa sää pysyy miellyttävänä, ja lämpimät illat houkuttelevat nauttimaan kaupungin yöelämästä.

Syyskuu

Keskimääräinen lämpötila: 10°C to 20°C
Syyskuussa kesän lämpö alkaa hiljalleen väistyä, mutta sää on edelleen varsin mukava syysaktiviteetteihin.

Marraskuu

Keskimääräinen lämpötila: 2°C to 8°C
Marraskuussa Zürichissä valmistaudutaan talveen ja lämpötilat laskevat, sateet lisääntyvät ja lunta voi satella.

Joulukuu

Keskimääräinen lämpötila: -1°C to 4°C
Joulukuussa sää kylmenee, ja voit kokea Zürichin lumoavan joulutunnelman kera mahdollisen lumen.

Zürich kellonaika

Kun matkustat Zürichiin, on tärkeää huomioida paikallinen aikavyöhyke ja sen tuomat mahdolliset aikaerot. Zürich sijaitsee Keski-Euroopan aikavyöhykkeellä (CET, UTC+1) ja siirtyy kesäaikaan (CEST, UTC+2) maaliskuun viimeisenä sunnuntaina ja takaisin talviaikaan lokakuun viimeisenä sunnuntaina.

Auringonnousu ja -lasku:

 • Auringonnousu: 07:20
 • Auringonlasku: 17:58

Nämä ajat ovat suuntaa-antavia ja vaihtelevat vuodenajan mukaan. Kesäisin päivät Zürichissä ovat pidempiä ja voit nauttia valoisasta illasta pidempään.

Aikasiirtymä:

 • Suomi: +1 tunti Zürichin aikaan nähden

Tämä aikaero on hyvä muistaa erityisesti, jos kommunikoit Suomen kanssa matkasi aikana. Henkilökohtaisesti aikaero vaikuttaa yleensä vähäisesti, ja useimmat matkailijat sopeutuvat siihen nopeasti.

Tarkista aika:

Ennen matkaa tarkista aina ajantasainen kellonaika Zürichistä, jotta voit suunnitella matkaohjelmaasi tehokkaasti. Muista myös päivittää kellasi paikalliseen aikaan saapuessasi kohteeseen.

Katso lisää matkakohteista maasta: